Tamros ägare PHOENIX group växer och förvärvar McKesson Europa

Tamros ägare PHOENIX group har idag slutfört sitt största förvärv i koncernens historia. Genom uppköp av delar av McKesson Europa befäster koncernen ytterligare sin redan starka position som ledande leverantör av hälsa på den europeiska marknaden.

Förvärvet innebär att koncernen köper delar av McKesson Europa och med det förstärker PHOENIX group sin ledande position med en marknadsnärvaro i 29 europeiska länder. Till portföljen läggs bolag och utökade verksamheter i Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Portugal och Slovenien. Affären betyder att koncernen nu har 224 europeiska distribunaler, 3200 egna apotek, 17000 partner-apotek och nu kan hälsa ytterligare 7500 nya medarbetare välkomna ombord. Det betyder att Tamro från idag ingår i en stark paneuropeisk familj som består av drygt 45000 kompetenta personer.

För Tamros del betyder detta förvärv att vi kommer kunna se synergier och synkronisering vad gäller digitalisering, best practices och gemensamma arbetssätt framöver. Att ingå i en stor ledande koncern som står på stadiga ben i Europa är såklart spännande och för våra kunder innebär förvärvet större och bättre möjligheter för paneuropeiska lösningar”, säger Peter Blomqvist, tf. vd för Tamro.

---

För frågor, vänligen kontakta Anders Bersten

anders.bersten@tamro.com | +46 (0)76-1286797

Anders Bersten
Marknads- och kommunikationschef
Telefon: +46 761 28 67 97