Tamro inleder samarbete med Herbox och sätter kvinnors behov i fokus.

Tamro har inlett ett samarbete med Herbox, ett företag som fokuserar på att tillgängliggöra mensskydd på bland annat offentliga platser, skolor och hos företag. Samarbetet innebär att Tamro kommer att tillhandahålla mensskydd i sina lokaler – för alla kvinnliga medarbetare som har behov av dem.

Under april månad har Herbox installerats på Tamros distribunaler i Göteborg, Stockholm, Umeå, Eskilstuna och Nykvarn. Bakgrunden var ett tips från en medarbetare till HR och sedan var projektet i gång. Herbox grundades med visionen om att skapa ett samhälle där kvinnors behov tas på allvar. Och företaget vill bidra till att bryta tabun och skammen kring menstruation.

Hanna Lauste, VD och medgrundare av Herbox, uttrycker sin glädje över samarbetet:

- Varje dag arbetar vi aktivt för att skapa mer jämställda och inkluderande miljöer i samhället. Vi brinner för att kvinnors behov måste tas på allvar, och att tillgängliggöra mensskydd är en del av det. Vi är otroligt glada och stolta över det här samarbetet. Det är ett bra exempel på hur Herbox tillsammans med initiativtagande aktörer som Tamro skapar en ny standard och gör skillnad på riktigt.

Mona Svensson, HR-chef på Tamro, betonar vikten av en inkluderande arbetsmiljö:

-Oavsett kön är det viktigt att känna sig sedd och trygg när man kommer till jobbet. Och vårt nya samarbete med Herbox är ett viktigt steg i arbetet med en jämställd arbetsmiljö. 48 % av Tamros anställda är kvinnor. Men hur än könsfördelningen hade sett ut ska vi alltid sträva mot inkludering, i alla dess former.

100% ekologisk bomull
Herbox mensskydd är producerade av 100 % ekologisk bomull, dessutom sker produktionen lokalt vilket gör att bolaget kan arbeta cirkulärt. Stor vikt läggs på miljöfrågan och detta är något som rimmar bra med Tamros arbete inom hållbarhet.

- Gratis mensskydd borde vara en självklarhet på alla arbetsplatser och vi på Tamro är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en trygg arbetsplats – oavsett dag i månaden, avslutar Mona Svensson.

Pontus Moberg
Bolagsjurist och tf. presskontakt
Telefon: +46 706 09 18 09