Lyckad invigning av ny anläggning

Den 17 april invigde vi vår nya anläggning för distanshandel vid Kungens Kurva. Därmed tar Tamro ett viktigt steg in i framtiden genom att erbjuda snabbare och säkrare leveranser med mindre miljöpåverkan till slutenvården och privatpersoner som handlar online.

”Den nya anläggningen möjliggör att Tamro kan vara med och bidra till framtidens lösningar för svensk hälso- och sjukvård. Tillsammans med våra samarbetspartners ser vi Tamro som en naturlig del av framtidens hälso- och sjukvård i Sverige. Det finns många spännande områden att utveckla”, säger Lars Schenatz, vd på Tamro.

Tamro har utvecklat den nya anläggningen för distanshandel i nära samarbete med Apoteket AB. Den utgör en förlängd arm av Tamros befintliga anläggning, vilket ger smidig tillgång till receptbelagda och icke receptbelagda läkemedel samt handelsvaror för snabbare och säkrare leveranser i både E-handeln men även till sjukvården.

”Nu är den på plats. Vi har vår partihandel och vår distanshandel på samma plats och därmed snabb och effektiv tillgång till alla varor som våra kunder behöver få tillgång till både via apotek och e-handel”, säger Ann Carlsson, vd på Apoteket. ”Förändringen stärker också Apotekets konkurrenskraft på vårdmarknaden och har varit en starkt bidragande faktor till de nya avtal med olika landsting som Apoteket vunnit den senaste tiden.”

Ett trettiotal personer deltog på invigningen med bandklippning, mingel och rundvandring. Se filmklipp från tillställningen.