Kommunikatören som styrs av hjärta och hjärna

En västgötsk kommunikatör som brinner för informationsspridning, löparspåret och göra Tamros verksamhet så lättförståelig och tydlig som möjlig för alla medarbetare. Idag får du lära känna Sofie Halldén, ledningsassistent och internkommunikatör på Tamro, lite bättre.

Hej Sofie! Vem är du och vad har du för gjort innan din tid på Tamro?
Jag är västgöte, uppvuxen i Marks kommun men har bott i Sisjön med min familj i snart 22 år. Min specialitet kan man väl säga är inom språkbruk och kommunikation. Jag har haft en rad olika arbeten inom administration, internkommunikation, PR och försäljning, och varit på allt från offentliga, regionala och privata bolag. Den gemensamma nämnaren tror jag är att alla jobb har innehållit någon form av informationsspridning, ja, kommunikation i sin renaste form. Jag är fast övertygad om att beslut som tas högt upp i ett bolag måste kommuniceras i hela verksamheten, på ett sätt så att alla medarbetare förstår. Det är viktigt för mig, att tillgängliggöra information tydligare.

Vad var det med Tamro som lockade dig?
Jag kände faktiskt inte till Tamro innan jag hittade jobbannonsen, men när jag läste på om företaget och förstod att det handlade om läkemedelsdistribution gick jag i gång lite extra. Det finns en koppling till tidigare jobb både inom VGR och Göteborgs universitet, hälsa och friskvård är väl lite av hjärtefrågor för mig. Vi gör ett viktigt arbete här och det känns bra i magen.

Vad innebär din roll på företaget?
Min tjänst är ny på Tamro, och jag har fått vara med och forma den själv. Jag får dyka ner i olika avdelningar, och hitta nya sätt för oss att kommunicera internt. Som ledningsassistent stöttar jag ledningen administrativt och är ansvarig för att hantera, producera och sprida relevant information från ledningen och ut till resten av företaget.

Sedan jag började här i mitten av augusti, har jag även fått grotta ner mig i ett omfattande intranätsprojekt som jag och en liten arbetsgrupp ansvarar för. När jag kom in i projektet hade en förstudie gjorts och det fanns en uppfattning om vad man vill uppnå med intranätet, men när vi satte i gång med arbetet så visade det sig finnas en hel del fler saker att ta tag i. Det är roligt, utmanande och innebär samtidigt att jag lär mig om hela Tamros verksamhet – vilket är passande eftersom jag är relativt ny.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det är variationen som är absolut roligast för mig. Jag får insyn i så många olika avdelningar vilket ger mig en förståelse för hur verksamheten är uppbyggd, och det gör att jag kan göra mitt jobb bättre. Mitt ansvar är sedan att prioritera och strukturera upp vilken information är viktig för hela bolaget att ta del av? Och hur kommuniceras den bäst? Det kan vara allt från att boka julbord till att sätta kommunikationsstrategi för vårt nya intranät till att skriva texter om initiativ som görs på Tamro.

Vad gör du när du inte är på Tamro?
Jag älskar att vara ute i skogen, en solig sommardag hittar ni mig antingen i löparspåret eller badande i sjön. Jag har dock inte tagit klivet över till att bli en vinterbadare, men jag jobbar på det!

Hur skulle du beskriva Tamro som arbetsplats så här ett par månader in?
Tamro är en arbetsplats med mycket hjärta, vi bryr oss om varandra och vi är stolta över vårt uppdrag. Det är fint att få vara en del av.

Pontus Moberg
Bolagsjurist och tf. presskontakt
Telefon: +46 706 09 18 09