Hållbarhetsprojektet #Plastpånytt går in i nästa fas!

Tillsammans med Apoteket, AstraZeneca och REMONDIS fortsätter vårt arbete i hållbarhetsprojektet #Plastpånytt. Projektet har nu varit i gång i över ett år och fokuserar på att återvinna plasten från inhalatorers hylsor, för att omvandla materialet till nya produkter och på så vis minska klimatavtrycket.

Efter en framgångsrik första fas, där vi etablerat ett effektivt flöde för att samla in och återvinna hylsor, går vi nu in i nästa fas av projektet. Förra veckan besökte vi REMONDIS anläggning i Staffanstorp, där vi fick en inblick i hur det går till att återvinna plast.

Det var en dag fylld av lärdomar och gav oss ännu mer förståelse för hur avfall som uppkommer i kedjan från produktion till konsument kan hanteras på ett hållbart sätt. Plast är ett komplicerat material att återvinna, men tack vare REMONDIS kompetens kan vi nu omvandla denna utmaning till en cirkulär lösning, i stället för att låta plasten gå till förbränning.

Projektet är ett bevis på hur vi kan utnyttja varje samarbetsparts unika styrkor för att skapa ett så positivt avtryck på miljön som möjligt. AstraZeneca bidrar med innovativa lösningar för inhalatorer, Apoteket tillhandahåller sin expertis inom läkemedelshantering, REMONDIS ansvarar för själva återvinningsprocessen och vi på Tamro använder vårt befintliga returflöde.

Projektets första fas visade att var tredje inhalator lämnas in till apoteken och omvandlas sedan till återvunnet plastmaterial hos REMONDIS. Nu är det dags att skala upp och samla in ännu fler hylsor – och vi ser fram emot vad detta utökade samarbete kommer att åstadkomma.

Pontus Moberg
Bolagsjurist och tf. presskontakt
Telefon: +46 706 09 18 09